Naposledy jste bodoval ve finále klání v Chocni. Je to váš první mykologicko-kulinářský úspěch?

Předloni jsem vybojoval na podobném podniku v Úpici páté místo.

Prozradíte vůbec něco o sobě? Kolik je vám let? Jak dlouho houbaříte? Kdo vás k tomuto koníčku přivedl?

Na světě jsem už půl století. Houbařím od mala, k tomuto koníčku mne přivedl můj děd.

Podle výsledků celostátní soutěže ´O nejchutnější houby ve sladkokyselém nálevu´ se také umíte otáčet v kuchyni. Máte třeba na houby v této úpravě nějaký vlastní rodinný recept? A co příprava jiných dobrůtek?

Používám svůj vlastní recept na sladkokyselý nálev, který jsem doladil až k dnešním výsledkům v soutěžích. Jinak pěstuji hlívu ústřičnou, kterou také konzumuji v podobě různých kulinářských výrobků. Například z ní dělám salát, dršťkovou polévku, řízečky i pečenáče. Dá se upravovat na různé způsoby.

Jaro už o sobě dává vědět. Kdy budou moci do lesů na houby vyrazit i ti méně zkušení sběrači darů lesa?

Ještě stále se dá vypátrat ucho jidášovo a penízovka sametonohá. Pokud jsou houbaři většími znalci jarních hub, tak by mohli už příští měsíc sbírat ty smržovité, v květnu pak májovky a závojenky podtrnky. Méně zkušení již v květnu nacházejí svoje oblíbené kováře a křemenáče.