Jedinečné jízdy jsou naplánované od dubna do září, každý třetí víkend v měsíci.

Poprvé mohou lidé přijet v sobotu a v neděli 20. a 21. dubna. „Jezdit se bude od 10 hodin po celé trati, tedy od stanice Soos přes Rampu až na dvůr Kateřina. A jako ke konci sezony 2012 budeme jezdit vlastními vagony. Zároveň bude otevřena i výstava," informoval Rudolf Tyller z Iron Monument Clubu Plzeň. „Pro letošní rok připravujeme, patrně od června, zprovoznění dalšího vagonu," připomněl jednu z letošních novinek. Díky tomu by jezdily hned dva vlaky.

„Veřejnosti bude přístupná také výstava, která je vlastně základem budoucího muzea a centrem naší činnosti," podotkl Rudolf Tyller. „Otevřena bude po celou sezonu vždy v sobotu a v neděli."

Kdo má zájem se úzkokolejkou svézt a chce mít jistotu, že na něj zbude místo, může si už teď rezervovat jízdu na e-mailu csimc@seznam.cz. 

Jak Rudolf Tyller vysvětlil, jízdy jsou 'jen' viditelným zhodnocením a cílem, nejsou však tím nejpodstatnějším.

„V tento čas je hlavní získat jasný právní rámec s dobrými partnery a zpracovat celou agendu provozních předpisů," popisoval. „Přitom ale začít i s pracemi na rozšíření výstavy na muzeum. V této oblasti je mnoho nejasného a mnoho postaveného jen na ústní domluvě. A na této parketě se ukáže, zda to zvládneme a zda nám i nadále bude dobrý osud přát. Vlastní jízdy a jejich organizace jsou jen odměnou, která se dá organizačně lehce zvládnout s partou nadšených spolupracovníků, kterou máme," dodal.

Už loni dráhu navštívili lidé z různých koutů republiky. „Obdivuji ty, kteří se o dráhu starají," uvedla Helena Klimentová z Kouta na Šumavě.

Jízdní řád najdete zde! 

LetákLeták

Infoleták