Kvůli lepší informovanosti občanů Hranic vyšla v posledním místním zpravodaji přehledná tabulka s naplánovanými investicemi do roku 2013.

„Z ní je možné snadno vyčíst, jaké jsou naše investiční záměry, které by měly vést ke zkrášlení a hlavně zpříjemnění života v našem městě,“ uvedl starosta Hranic Jan Hýbl. V příštím roce bude radnice investovat do rekonstrukce Masarykova náměstí tři miliony korun. Celkové náklady činí třicet milionů korun, o sedmadvacet bude město žádat z dotačních titulů. Patnáctimilionovou akcí je také rekonstrukce prostoru před evangelickým kostelem.

Z rozpočtu města půjde v roce 2010 jeden a půl milionu, dalších 13,5 milionu by mělo být z dotací. Jeden milion spolkne výstavba víceúčelového sportovního hřiště, jejíž náklady činí celkem 5,5 milionu korun. Investovat se bude také do rozšíření kanalizace (půl milionu), do oprav komunikací (půl milionu) a do rekonstrukce domu číslo popisné 416 (750 tisíc korun).

Obyvatelé města a jeho dalších částí by ale uvítali i jiné investice. „Chtěl bych vědět, zda by nebylo možné něco udělat s veřejným osvětlením ve Studánce. Jeho časté výpadky znepříjemňují život zcela bezpečně ne pouze nám, ale i mnohým dalším obyvatelům z horní části Studánky,“ poznamenal v diskuzi na stránkách města jeden z obyvatel Studánky.