V Karlových Varech odebrali krev 106 novým dárcům. V Chebu pak 61 prvodárcům. „Chtěl jsem darovat krev už dost dlouho,“ řekl jeden z nových dárců, který absolvoval svůj první odběr na transfuzní stanici v Chebu. „Dlouho jsem se ale nemohl rozhoupat. Nakonec to ale vyšlo. Jsem rád a budu chodit pravidelně každé tři měsíce,“ slíbil. „Je to úžasný pocit. Odcházíte z odběru s tím, že někomu vaše krev pomůže,“ dodal.

U Karlových Varů se čelně střetly dva vlaky. Na místě jsou oběti i desítky zraněných.
Byl první u tragédie: Zahoukal vlak a uslyšeli jsme ránu

K získání nových dárců napomohla také kampaň Daruj krev, zachraň život, kterou ještě před pandemií koronaviru zahájilo Komunitní centrum Chebsko. Koronavir bohužel rozsáhlé plány kampaně značně okleštil. Původně měli organizátoři v plánu navštívit s odborníky například základní a střední školy. Tam chtěli žáky a studenty seznámit s tím, jak moc je krev důležitá a hlavně ničím nahraditelná. Koronavir ale školy uzavřel. I tak se ale daří organizovat kampaň díky sociálním sítím, médiím a promo dnům, které se už uskutečnily v Karlových Varech a Chebu. „Díky těmto číslům nám celá kampaň dává smysl, “ řekl Jan Hamar, předseda organizace Komunitní centrum Chebsko.

„Chtěl bych za celou naši organizaci poděkovat všem, kteří se odhodlali a dorazili na transfuzní oddělení v našem Karlovarském kraji. Věřím, že čísla se nám do konce roku budou zvedat,“ konstatoval.