SOKOLOVSKO

Návštěvníci i obyvatelé Sokolovska se mohou těšit na pravidelné a vyhledávané akce v Lokti v podobě Slavností purkrabího Půty a Krušnohorských Vánoc na hradě. Bezesporu největší bude ale opět Loketské kulturní léto v amfiteátru pod hradem. Zahájí ho 16. května koncert Monkey Business a J.A.R. Až do 29. srpna si na své přijdou příznivci muziky různých žánrů, opery, muzikálů, divadelní klasiky. Chybět nebudou ani tradiční akce, jako je Party Radia Beat nebo Beatová síň slávy Radia Beat. Pódium v amfiteátru bude patřit kapele No Name, Vašovi Patejdlovi, skupinám Stromboli, Jelen a také mnohonásobné zlaté slavici Lucii Bílé. Zavítají sem Tři sestry se svou Gambrinus Tour, Divokej Bill i Lenny či Poetika. Pořadatelé chystají i překvapení. Operní příznivce čeká Verdiho Il Trovatore a nadšence pro muzikál My fair lady a koncertní provedení muzikálu Dracula. V rámci Letních shakespearovských slavností uvidíte hru Dobrý konec všechno spraví. A letos je opět připraven oblíbený Kryštof kemp. Loketské kulturní léto zakončí 29. srpna tradiční KISS Party s Radiem KISS. Podrobný program i informace o předprodejích a cenách vstupenek najdete na vlny-musicag.cz. Sokolov v červnu přivítá už tradičně mezinárodní soutěž ohňostrojů. O měsíc později se bude konat Sokolovské kulturní léto a v září Den horníků spojený s hornickou poutí.

Terezka Polanková s rodinou
Prvním letošním miminkem v kraji je Terezka

KARLOVARSKO

Už zmiňovaný filmový festival se bude v Karlových Varech konat od 3. do 11. července. Má nejvyšší známku kvality a dá se očekávat opět příjezd některé z věhlasných filmových hvězd, kterými v minulosti byli například Richard Gere, Jean Reno, John Travolta nebo Mel Gibson. Vedle filmového se na Karlovarsku bude konat i několik hudebních festivalů. Například Rock in Roll, který se uskuteční od 25. do 26. července na pláži Novorolského rybníka, multižánrový Povaleč, který se koná od 6. do 8. srpna ve Valči, nebo nejmladší z festivalů na Karlovarsku Létofest. Ten je plánován od 28. do 29. srpna opět na stadionu AC Start. Vedle festivalů se Karlovaráci i návštěvníci lázeňského města mohou těšit na mnoho dalších větších či menších koncertů nebo kulturních akcí. Mezi ně patří tradiční Zahájení lázeňské sezony, mezinárodní folklorní festival, Jazz fest nebo koncert kapely Kabát, který je na programu 10. října v KV Aréně.

CHEBSKO

I na Chebsku se bude konat řada akcí. Mezi největší patří už 24. ročník hudebního festivalu FIJO. Mladí hudebníci z Čech i dalších zemí světa budou během čtyř dní v červnu bavit obyvatele na Chebsku. Kromě Chebu zavítají i do Františkových nebo Mariánských Lázní. Hudební festival letos potrvá od 25. do 28. června. (žip, roc, bur, kor)