Nyní už občany i lázeňské hosty od pondělí do pátku v nemocnici na ambulanci ošetří jen do 17 hodin. Nemocnice tak ponechala nepřetržitou ambulanci jen o víkendech.

„Je to síla, jdeme ke dnu," zhodnotil Jan Stejskal z Mariánských Lázní. „Je hezké, že si zakládáme na tom, že jsme druhé největší lázně v republice. Kdo sem ale bude jezdit, když za chvíli nebudeme mít nemocnici vůbec."

Vedení nemocnice svaluje vinu za omezení ambulance na město. To totiž letos odmítlo přispět na chod ambulance. V loňském roce přitom zastupitelé schválili příspěvek 3,5 milionu korun. „Letos město s příspěvkem nepočítá," řekl starosta Mariánských Lázní Zdeněk Král s tím, že ztráta nemocnice činí dvacet milionů korun. 

Problémy se na nemocnici začaly opět valit ve chvíli, kdy se z personálních důvodů vedení zařízení rozhodlo uzavřít internu.

„Odchází primář a adekvátní náhradu za něj nemáme," řekl jednatel Nemocnice Mariánské Lázně Antonín Strolený.

Se situací v nemocnici přišel na jednání informovat i zastupitele města.

Těm vysvětlil situaci a přislíbil, že nemocnice udělá všechno pro to, aby šlo o uzavření oddělení ´jen´ na dva měsíce.

Menšinový vlastník, město Mariánské Lázně, přislíbil, že případnému novému lékaři poskytne služební byt. „Tento byt je už rezervován," potvrdil mluvčí mariánskolázeňské radnice Roman Kořán.

Podle místních se ale interna po dvou měsících neotevře. „Nevěřím tomu," řekla Lenka Bláhová z Mariánských Lázní. „Interna se neotevře, ambulance zanikne úplně a z nemocnice se stane léčebna dlouhodobě nemocných. To je můj názor, bohužel, asi správný. Pak jsem ale zvědavá, kdo bude jezdit do lázní, které nebudou mít nemocnici."

Svou obavu neskrývají ani lázeňské domy. Ty se, a zřejmě oprávněně, obávají toho, že do Mariánských Lázní přestanou přijíždět hosté, protože město bez akutní péče bude pro hosty naprosto nepřijatelné.

Nemocnice v Mariánských Lázních se dostala do problémů už v minulých letech. Tehdy skončilo urologické oddělení.