„Odpadají tak problémy známé ze stanovišť klasických kontejnerů, kolem kterých jsou od nejrůznějších hledačů neustále vyházené odpadky. Do centra se navíc hodí daleko lépe než řady plastových kontejnerů a popelnic," vysvětlil tiskový mluvčí chebské radnice Tomáš Ivanič.

Stanoviště podzemních kontejnerů vznikají ve dvorních traktech v ulicích Provaznická a Březinova a v parčíku nad úřadem práce v ulici Svobody.

„Na každém ze zmíněných míst budou vybudovány čtyři podzemní kontejnery. Po jednom na směsný komunální odpad, plasty, papír a sklo," uvedl místostarosta města Chebu Zdeněk Hrkal.

V současné době je v Chebu již 17 podzemních kontejnerů. Kompletní stanoviště se čtyřmi kontejnery se nacházejí v Palackého ulici a na dvou místech ve Školní ulici. Kontejnery na směsný komunální odpad jsou pak v ulicích Sládkova, Školní, Jakubská a ve vnitroblocích mezi ulicemi Dukelská, Evropská a 26. dubna, Obrněné brigády. Výhodou podzemních kontejnerů je kromě pořádku okolo popelnic také fakt, že mají větší objem, a tak nebude třeba vyvážet je tak často. Vyvážení se uskutečňuje tak, že na místo přijede auto s hydraulickou 'rukou', celý kontejner zvedne a vysype.

Ve městě Chebu se tyto druhy kontejnerů setkávají se stále větší oblibou. Město již oslovili i obyvatelé jednotlivých chebských sídlišť, kteří by je rádi uvítali i před panelovými domy, kde bývá také často nepořádek. Mnohdy se však pracovníci odpadové společnosti setkávají i s nešvarem, který se týká podzemních kontejnerů. Tím, že mají větší obsah než jejich plastové kolegyně, snaží se do nich lidé nacpat mnohem více odpadu a už se i stalo, že se povedlo tyto kontejnery ucpat.