Obec měla uzavřít smlouvu s ruským investorem, což však členové hnutí Svobodných Pramenů považovali za problematické a riskantní. Počet členů zastupitelstva po jejich rezignaci poklesl pod zákonem požadovaný počet pěti členů, budou tak nové volby.

„I přesto, že bylo zastupitelstvo po rezignacích dle zákona o obcích kromě přijímání rozpočtových opatření a stanovení pravidel rozpočtového provizoria neusnášeníschopné, nechala starostka obce odsouhlasit změnu územního plánu,“ informoval Erich Kříž, tajemník krajského zastupitelského klubu STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ (STAN), s podporou KOA, KDU-ČSL a TOP 09. Podle něj tak změnu schválili pouze tři členové zastupitelstva.

Podle zastupitelů, kteří odsoupili, neměla situace jiné řešení. „Vedení naší obce naprosto bezprecedentním způsobem žene naši obec do dlužního otroctví,“ sdělil Aleš Dittert (STAN), bývalý člen zastupitelstva. „Smlouva, kterou se ve čtvrtek na zastupitelstvu chystali tři zastupitelé Společných Pramenů schválit, by znamenala protektorát soukromé společnosti nejenom pro nás, ale i pro naše děti, a dokonce naše vnoučata. Rozumná argumentace bohužel nenašla pochopení, a tak nám nezbylo nic jiného než podniknout tento krok. Odmítáme, aby se Prameny na základě hrubé nedbalosti a různých lobbystických tlaků staly na desetiletí pouhou gubernií,“ uvedl s tím, že změna územního plánu ve prospěch investora jen dokládá, jakým způsobem by to celé fungovalo.

Více informací zjišťujeme.