Chebská městská policie sem přivezla zhruba desetiměsíčního německého krátkosrstého ohaře.

„Je hodný, vyrovnaný, milý, krásný, urostlý. Hodí se jak do bytu i k domu se zahradou, může jít i k dětem,“ popsala vedoucí útulku Marie Lokingová.

Stejného věku je i kříženka patrně staforda a německého ovčáka. „Je hodná, vyrovnaná, společenská, hravá. Potřebuje společnost a výchovu,“ uvedla Lokingová. Fenku sem přivezla městská policie z Františkových Lázní.

I když mladí psi převažují, najdou se tu i starší zvířata, kterých se jejich majitelé zbavili, ať už z důvodu nemoci nebo proto, že nezvládli výchovu a pes jim takzvaně přerostl přes hlavu. To je i případ velkého knírače.

„Je hodný, mazlivý, ovšem potřebuje rázně ukázat hranice, protože to zkouší na majitele a respektuje jen silnou a dominantní osobnost, je vhodný k domu se zahradou, není vhodný k dětem, dobře chodí na vodítku, je poslušný,“ zní popis jeho povahy.

„Lidé by se měli zamyslet ještě před tím, než si psa pořídí, jestli budou mít na to, aby ho vychovali a starali se o něj. Pes není chvilková záležitost,“ poznamenala milovnice psů z Chebu.