Novodobý symbol Vánoc, Betlémské světlo, doputuje v sobotu na Sokolovsko. Skautští kurýři ho přivezou vlakem a ve vytipovaných stanicích si od nich budou moci plamínek převzít lidé, kteří si chtějí rozzářit svůj domov.

„Přímo v Sokolově rychlík zastaví v 15.11 hodin," hlásí koordinátorka cesty Brigita Kolářová. Skauti však světlo nerozvážejí jen vlakem, ale přinášejí ho zejména do kostelů, na náměstí měst, radnice a také do domovů. Zde se již mezi skauty zapojuje i veřejnost.

„V kostele sv. Martina v Jindřichovicích proběhne rozdávání 23. prosince od 17 do 18 hodin. Rozsvícen bude i zdejší betlém hned vedle kostela. V rámci této akce se budou společně zpívat koledy, kdy ve zpěvu nás povede paní Jitka Šulková," zve zájemce Jan Sebján.

Dalším městem, kam mohou lidé přijít s lucerničkami, je Loket.

„Předávat lidem symbol vánočních svátků, Betlémské světlo, budeme dne 23. prosince od 17 do 18 hodin na náměstí u sloupu Nejsvětější Trojice a ve Sportovní ulici u stromečku," potvrdil Tomáš Borecký.

Pozadu nechce zůstat ani Habartov, a to o den později, na Štědrý den. „Každoroční zpívání zavítá opět na naše náměstí. Akci pořádá město Habartov a skauti při té příležitosti mají na místě od 22 do 23 hodin připravené Betlémské světlo pro širokou veřejnost," potvrdil Daniel Rozmahel.