„František Hromada nás oslovil s nabídkou vzájemné spolupráce s tím, že by rád vedl pravidelné kroužky ve verzích pro dospělé i děti," uvedla Ivana Benčová z Hroznatovy akademie s tím, že souběžně s těmito kroužky se budou konat i jednorázové dílny.

Návštěvníci divadelního studia poznají, co je divadlo, a seznámí se s jeho světem. „Při úvodním setkání se zájemci seznámí s postupem, smyslem a způsobem výuky a každý představí svou představu o tom, co od ní osobně očekává," přiblížila Ivana Benčová s tím, že mezi témata kurzu bude patřit například herecká průprava, práce s veršem nebo umělecký přednes. „Na kurzech nebude chybět ani cvičení vzájemné komunikace na jevišti nebo práce s mikrofonem v nahrávacím studiu," řekla Ivana Benčová.

První setkání pro dospělé se uskuteční ve čtvrtek 6. října. Děti se sejdou o dva dny dříve, tedy v úterý 4. října v 16 hodin.

Kromě dramatického kroužku připravuje Hroznatova akademie keramické soustředění s Kateřinou Strádalovou. „Práce s keramikou v naší špičkově vybavené dílně se budou konat od 30. září do 2. října," dodala Ivana Benčová.