Navíc má velké roční ztráty, a to více než 6 milionů korun za rok. Kdy se však tak stane, se zatím neví. Je to běh na dlouhou trať.

„Chtěli bychom připravit projekt, ještě v tom nemáme úplně jasno, ale nejspíše na výstavbu nového bazénu než na jeho opravu,“ sdělil chebský místostarosta Miroslav Plevný.

Město chce však předtím, než podnikne patřičné kroky, diskutovat s veřejností o tom, která varianta by byla ta nejlepší.

Jednou z variant je, že by se současný bazén zrekonstruoval a zmodernizoval.

„Uvažujeme i nad tím, že bychom postavili bazén úplně nový, který by doplnil i bazén venkovní, který ve městě chybí. Kde přesně by stál, to zatím nevíme, právě proto bychom rádi znali názor veřejnosti,“ poznamenal chebský místostarosta.

Ilustrační foto.
Miminka Chebského deníku

Jedním z problémů, který se současného bazénu týká, je nejen jeho zastaralé vybavení, ale i parkování. Protože lidé, kteří si zaplavat přijdou, nemají moc místa, kde zaparkovat.

„Vzhledem k tomu, že jsme ještě nezahájili administrativní kroky, jsem přesvědčen, že se výstavba nového bazénu, případně oprava toho stávajícího nestihne během volebního období,“ konstatoval Plevný.

Jednou z věcí, proč se začalo o novém bazénu uvažovat, je i jeho současná finanční ztrátovost.

„Nyní je chebský bazén ve ztrátě zhruba šest až sedm milionů korun za rok. Kdyby se postavil bazén nový, mohlo by město tuto ztrátovost citelně snížit,“ podotkl tiskový mluvčí města Chebu Tomáš Ivanič.

Cheb odmítá postavit velký moderní akvapark, jako je v sousedních Františkových Lázních. Má se tak jednat o moderní bazén pro výuku plavání ve školách, ale i pro rodiče s dětmi.

Lávka přes nádraží v Chebu je už minulostí.
Co bude s lávkou?