O prázdninách se školy místo dětí zaplní řemeslníky. Nejinak tomu je i letos v Chebu. Naplánované jsou zde opravy za šest milionů korun.

„Největší letošní akcí je výměna povrchu na sportovním hřišti 4. základní školy v Hradební ulici za více než tři miliony korun," řekl chebský místostarosta Pavel Hojda. „Dále se provádějí například výměny elektroinstalací ve školkách na Skalce a v ulici Osvobození nebo rekonstrukce podlahy a otopného systému spojovací chodby ve školce v ulici 26. dubna," popisoval.

Opravy školských zařízení jsou prakticky nekonečné, a tak má město už letos jasno v tom, jaké projekty přijdou na řadu příští rok. Největšími projekty jsou zateplení velkých sídlištních škol na Skalce a Zlatém vrchu.

„Cheb každoročně investuje do školských zařízení miliony korun," podotkl chebský starosta Petr Navrátil. „Z větších akcí posledních let bych zmínil například loňské vybudování moderního sportoviště pro potřeby 2. základní školy nebo předloňské zateplení 6. základní školy a školky na sídlišti Skalka." Město Cheb spravuje celkem patnáct školských zařízení sedm základních škol, šest mateřských, uměleckou školu a Dům dětí a mládeže Sova.