Sešly se zde dvě desítky strongmanů nejen z Ašska. Mezi profesionály si s nadhledem vybojoval první pozici místní ´strongman´ a zároveň jeden z pořadatelů Čestmír Šíma. I přes nemoc a nevlídné počasí se snažil si celé soutěžení užít.

„Bylo mi opravdu hrozně," řekl. „Mám nějakou virózu, takže jsem byl na antibiotikách. Tudíž jsem si vlastní závod příliš neužil. Víc mě potěšila hojná účast a radost lidí, kteří se přišli na hry podívat. Jsem rád, že jsme odvedli dobrou práci," dodal.

„Až na to sychravé počasí, které v ten den zavládlo, byla akce hodně vydařená," řekl Petr Kolaja z Aše, který na Strongman´s games obstarával hudbu. „Každý si vychutnával atmosféru plnou adrenalinu a výborné maso, které zde bylo k zakoupení. Pořadatelé odvedli kus práce, měli to opravdu propracované. Celým vrchem vládla skvělá nálada, každý se bavil. Zkrátka skvělé," uvedl potěšeně.

Bylo se na co dívat, protože závodníci startující ve dvou výkonnostních kategoriích předvedli nejen skvělé výkony, ale i velkou bojovnost, odolnost a vůli, když čelili náročným disciplínám i rozmarům počasí. Závodníci byli také motivováni vysokou finanční odměnou, kterou si po- té mohli užít s přáteli a známými, nebo si ji nechat jen a jen pro sebe.

„Kdybych mohl takto soutěžit, tak do toho jdu hned," řekl drobný Jiří Hájek, který se přijel na Strongmana podívat až z Mariánských Lázní. „Bohužel příroda mi nenadělila silný základ, proto ať cvičím, jak chci, je mi to, dá se říct, k ničemu. Chlapy tady opravdu obdivuji. I přes všechny nepřízně počasí, nemoci a problémy ze sebe každý vydal maximální výkon. Opravdu jsem si podívanou užil," uvedl.

Vítězné místo v amatérech se 43 body získal David Oberlander z Milovic a hned za ním se umístil velmi těsně ašský Milan Ondruška se 42,5 body. Za Čestmírem Šímou se mezi profesionály umístil Josef Mazač, a to s počtem 29 bodů.

(hel)