To se opuštěným pejskům v útulcích nejen na Chebsku snaží alespoň trochu vyplnit dobrovolníci ať při společném nebo individuálním venčení. Právě tento způsob alespoň trošičku zmírňující opuštěnost němých tváří je stále oblíbenější.

Příchod krásného počasí láká k venčení pejsků například v Mariánských Lázních. „Udělalo se hezky a děti chodí do našeho útulku venčit opuštěné psy téměř každý den," řekla Jaroslava Voltrová, provozovatelka mariánskolázeňského útulku. Na procházku psy berou také například studenti Jezdecké akademie v Mariánských Lázních nebo jen ti, kteří se prostě nechtějí procházet sami. „Syn chodí s pejsky z útulku na procházku celkem často," řekla Daniela z Mariánských Lázní. „Vždycky se domluví s kamarády. Doma mít psa nemůžeme, mám alergii, tak se snaží svou lásku ke zvířatům ventilovat alespoň takto."

Ani v útulku v Horní Hraničné u Chebu nemají o zájemce o venčení nouzi. Do venčení se zapojili například i členové airsoftového spolku S.G.T.S. „S venčením jsme začali nedávno," řekl jeden ze členů spolku Jaroslav Kolouch. „Prostě s nimi jdeme jen tak na procházku. Na venčení dorazila dokonce i kamarádka až z Příbrami. Do budoucna tam chceme brát i děti z našeho kroužku," dodal Kolouch.