Cestující z Aše se vlakem do nedalekého německého města Selb zatím ještě nedostanou. I když zástupci české a německé strany před rokem podepsali memorandum o tom, že cestovat se mezi těmito městy začne již na konci roku 2013. Lidé z Aše jsou rozhodnutím překvapeni. Vlaky tak podle nejnovějších informací vyjedou na této trase až na konci roku 2014. „Tato zpráva byla hlavním výsledkem schůzky politiků a zástupců dopravních společností týkající se záměru znovuzprovoznění železničního spojení z Chebu do Hofu, přes Aš a Selb na selbské radnici," uvedl mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Původní termín totiž nebyla schopna dodržet česká ani německá strana. První vlaky by tak měly na trať vyjet v prosinci 2014, oproti dosud uváděnému datu prosinec 2013.

Cestující jsou zklamáni. „Věřila jsem, že se konečně budu moci vydat bez komplikací na nákupy do Německa už letos," řekla Jaroslava Průšová z Aše.

„Tato informace mě zaskočila. Snad se nový termín budou snažit obě strany již dodržet," dodala. Příprava kolejí vyjde na české straně na několik desítek milionů korun. „Co se týče financí, je teď uváděna částka 76 milionů korun, které bude potřeba na znovuzprovoznění našeho úseku. Z této sumy má 24 milionů korun uhradit český stát, zbytek bude z dotace Evropské unie," dodal Vrbata.