Poté, co voda částečně opadla, se po vydatných deštích některé potoky opět rozlily a zaplavily sklepení mnohých domů. U obce Tuřany dokonce voda podemlela část silnice.

„Kolem jedné hodiny v noci se opět hladina Lipoltovského potoka dostala na kritickou hranici," uvedl František Andresík, starosta obce Tuřany, pod který spadá i obec Lipoltov. „Museli jsme zase vyhlásit první povodňový stupeň a v nedalekém Milíkově bylo potřeba dát výstrahu druhého povodňového stupně," upřesnil starosta.

Největší problémy dělala obyvatelům Lipoltova i Tuřan zejména voda z polí.

„Protože půda v polích přestala vsakovat vodu, valila se ze zemědělských ploch nejen do Lipoltova, ale i do Tuřan, kde podemlela část silnice," podotkl starosta s tím, že včera ráno už začala voda opadat. Mimo jiné v noci z pondělí na úterý vypadl v Tuřanech i elektrický proud a to zkomplikovalo odčerpávání vody z některých domů.

Voda z potoka, který se vylil, opět udělala paseku v Dolním Žandově a téměř drtivě zasáhla na Salajně. V této obci také došlo k sesuvu půdy. „Můj velký dík patří všem, kteří při záplavách pomohli s pytlováním, a také hasičům," uvedla starostka Dolního Žandova Eliška Stránská. „Své díky by také ráda vyjádřila paní Jordánová ze Salajny, které hasiči také pomohli," dodala.