Konal se tu totiž již čtrnáctý ročník svátku modelářů, Vojtova memoriálu. Největší radost z výstavy měly děti, ale na své si přišli také dospělí. K vidění zde byly tanky, letadla, mlýny a mnoho dalších zmenšenin. Ze všeho nejvíc všechny nadchly právě létací stroje.

„Byla jsem na modelech poprvé a moc se mi tam líbilo," řekla s úsměvem pětiletá Kristýnka Patočková z Chebu. „Nejvíce mě zaujala letadla a obzvlášť jedno, které mělo zajímavě modrou barvu," dodala malá návštěvnice.

Letošní ročník byl přece jen něčím výjimečný.

„Modelů se k nám přihlásilo rekordní množství," uvedl pořadatel akce Vojtěch Starý. „Tři sta osmdesát zmenšenin mohli lidé vidět na hlavních stolech uprostřed sálu a více než sto dalších měli možnost spatřit na dalších klubových výstavách po okrajích sálu," vysvětlil pořadatel.

V loňském roce tu přitom hosté viděli pouze sto dvanáct modelů.

„Pro děti jsme si připravili také akci, při které si mohly samy slepit svoje vlastní modely a pak si je odnést domů. Jinak totiž v sále na modely sahat nemohly," upřesnil Vojtěch Starý.

S přípravou Vojtova memoriálu se začíná již v průběhu léta.„Oslovili jsme sponzory a partnery akce, abychom vůbec věděli, že budeme mít na výstavu prostory," vysvětlil Vojtěch Starý. „Mimo jiné jsme museli sehnat i ceny do soutěží a samozřejmě samotné modeláře," dodal Vojtěch Starý s tím, že své modely přijeli ukázat i lidé z Maďarska, Hamburku, Lipska a samozřejmě i z mnoha českých měst.