„Kdo nás do pátečního rána upozornil, že lístky nedostal, snažili jsme se doručit mu je znova. Ne ve všech případech to bylo možné. Nicméně volebních lístků je ve volebních místnostech dost. Lidé můžou jít bez obav volit, dostanou je tam,“ sdělil tajemník Městského úřadu Cheb Václav Sýkora. Jak potvrdil Jaroslav Krajc, vedoucí odboru organizačního chebského městského úřadu, komise jsou vybaveny rezervou. „Pokud by i přes to někde chyběly, můžou členové komisí zavolat na dispečink a my jim lístky doplníme,“ řekl.

Lísky nedoručuje město vlastními silami. „Distribuci hlasovacích lístků město Cheb zajistilo prostřednictvím smluvního vztahu s Českou poštou,“ dotvrdila Simona Liptáková, mluvčí chebského městského úřadu.

Hlasovací lístky měli voliči dostat do schránek nejpozději tři dny před volbami, tedy 2. října. „Pokud by volič nejpozději v tento den hlasovací lístky neobdržel, může se obrátit na obecní úřad. Jestliže se nepodaří zjednat nápravu do voleb, anebo volič hlasovací lístky ztratí, omylem poničí či zapomene, obdrží je i přímo ve volební místnosti,“ sdělila Klára Pěknicová z oddělení komunikace odboru tisku a public relations Ministerstva vnitra.

Výtvarná soutěž pro seniory má své vítěze
Výtvarná soutěž pro seniory má své vítěze