Vrata vyrobil tesař Karel Matějka. „Vrata jsem vyrobil z modřínového dřeva. Je to kvalitnější dřevo než smrk, více smolnaté, tím pádem více odolné vůči povětrnostním podmínkám,“ sdělil Karel Matějka. K opracování jednotlivých prken použil tesař sekery a úběrák. „Jsou tam i ručně tesané a ručně hoblované trámy. Před dokončením jsem natřel vrata fermeží,“ doplnil truhlář s tím, že jedno křídlo vrat má rozměry 4,10 na 2,10 metru. K tomu všemu budou v nových vratech i menší vrátka.

Hrad Seeberg je jeden z mála zachovaných ministeriálních hradů historického Chebska a jako jediný z nich slouží výhradně muzejním účelům.

Expozice: historie hradu, černá kuchyně, výstava „Ze života porcelánového šálku“. Prostory hrázděné barokní stodoly, kolny a věžového špejcharu v předhradí jsou naopak věnovány lidové kultuře, zemědělství a řemeslům chebského venkova v 19. století.

V létě hrad Seeberg pravidelně ožívá při dnes již tradičním Historickém jarmarku či roku 2015 poprvé uspořádaném Festivalu vína. Ke zdejšímu programu patří každoročně též koncerty nejrůznějších žánrů a tematická odpoledne pro děti i dospělé.

Nehoda vlaků u Perninku
Dráhy vyplatí zraněným a pozůstalým odškodné