Odhadované náklady mají dosáhnout skoro šesti milionů korun. Vedení města chce určitou částku vložit do chystaného rozpočtu na příští rok. Dohodli se na tom zástupci města spolu s provozovatelem kina Pavlem Hájkem.

„V uplynulých dvou letech město zrekonstruovalo balkón za více než 2 miliony korun a toalety za 1,4 milionu. Na řadu by měla přijít redigitalizace stávající promítací technologie. Současnou 3D technologii by měla nahradit podstatně modernější, 4K LASER PROJEKTOR,“ sdělila tisková mluvčí města Chebu Simona Liptáková.

Stávající technické zázemí je v kině od roku 2009 a je už na hraně životnosti. Součástí nové techniky by měla být i nová zvuková technologie, osvětlení stěn či zabudování prostorové akustiky. To by mělo následně divákům nabídnout daleko lepší zážitek při sledování filmů.

„Co se týče vybavení sálu, koberce jsou již dožilé a sedací soupravy už také dosluhují. Tento typ posezení se u diváků velmi osvědčil, proto bychom rádi ponechali design sálu ve stávajícím vzhledu. Podle předběžných odhadů by toto nové vybavení mělo stát něco kolem 3 milionů korun,“ sdělil správce Pavel Hájek. Celkové náklady na pořízení nové technologie by měly vyjít na 5,8 milionu korun. „Jakým způsobem bude nadále financována modernizace městského kina a co dostane prioritu, ukáže až příští rozpočet města,“ poznamenala tisková mluvčí.

Na chebském hradě rádi vidí nejen lidské návštěvníky, ale i hmyz a drobné živočichy. Zástupkyně kastelána Markéta Šedivá ukazuje jeden z hmyzích domečků, který sem pořídili.
O hmyz a malé živočichy pečují jedinci i instituce