Ještě v pátek mohli jít lidé na Chebsku ráno do práce v krátkých rukávech. Kdo si ale plánoval víkend na pláži, měl smůlu. Teplota se třeba v sobotu v Chebu pohybovala jen okolo 17 stupňů Celsia.

Zima a déšť přidělávaly takzvaně vrásky na čele pořadatelům víkendových akcí. Například soutěž dobrovolných hasičů v Mnichově O pohár starosty obce se nekonala. Rozmočené místní hřiště po vydatných deštích to nedovolilo.

Komu ale víkendové počasí udělalo naopak radost, byli starší lidé.

„Mně vůbec nevadí, že není hezky,“ odpověděla v sobotu Anna Helingrová z Chebu. „V těch pařácích jsem si pomalu nemohla ani dojít pro čerstvé pečivo. I doma jsem měla hrozné horko, co potom ještě venku,“ uvedla.

Úlevu počasí přineslo i dalším. „Bohužel jsem to v minulém týdnu přehnal s klimatizací a tak jsem dostal angínu,“ řekl Jan Jelínek z Chebu. „Kvůli lékům jsem se musel sluníčku vyhýbat. Jsem rád, že jsem tak mohl alespoň o víkendu 'volně dýchat´,“ dodal.

A jaké počasí by v regionu mělo být příští týden? Až do neděle by teploty neměly být vyšší než 25 stupňů Celsia. Pracovní týden by také měly doprovázet občasné přeháňky.