Nákladní vůz tam skončil v příkopě, protože se vyhýbal jinému vozidlu. V obci museli zasahovat i hasiči. Podle obyvatel mohla být chyba v šířce vozovky.

„Možná to bylo tím, že ve zmíněném úseku je docela úzká silnice," řekla Milena Strádalová z Aše. „Ještě štěstí, že se nikomu nic nestalo," dodala.

Podle policistů byl řidič ´mixu´ střízlivý.

„Dva řidiči nákladních automobilů se sami sobě na silnici vyhýbali," uvedla mluvčí policistů Kateřina Böhmová. „Pod jedním z nich se s vozidlem však utrhla krajnice a tak se převrátil na bok. Naštěstí se řidiči náklaďáku nic nestalo. Vyloučili jsme i přítomnost alkoholu v dechu," informovala mluvčí s tím, že později se čekalo na vyproštění vozidla z příkopu.

Auto museli vysvobodit až hasiči.

„Auto jsme umístili zpět na vozovku," sdělil mluvčí hasičů Martin Kasal. „Protože hrozilo, že do půdy unikne nafta, před manipulací s vozem jsme ji z něj odčerpali. Bylo jí téměř 150 litrů," popsal situaci Kasal.

Přesto všechno se však nepodařilo zabránit úniku dalších kapalin.
„Bohužel do půdy unikla část motorového oleje. podařilo se nám ho naštěstí zlikvidovat. A odčerpali jsme i zbývající olej, který v nákladním vozidle byl," dodal Martin Kasal.