„Poplatek za svoz a likvidaci komunálního odpadu v Chebu zůstane na stejné výši, tedy 700 korun,“ potvrdil chebský starosta Antonín Jalovec. Pokud by se rozpočítaly náklady, které město obecně s likvidací odpadu má, musela by být částka vyšší. „Díky tomu, že odpad sváží městská firma, došlo k úspoře tří milionů korun. I tak jsou náklady vyšší než částka, kterou vybereme od občanů. Ta by musela činit asi 1050 korun, aby částka městu pokryla veškeré náklady,“ vysvětlil starosta a podotkl, že od té doby, co odpad sváží městská firma, kleslo jeho množství o přibližně deset procent.

Finančně jsou pro město náročné i sběrné dvory. „Pokud bychom je zpoplatnili, tak však riskujeme, že budou vznikat černé skládky,“ řekl starosta. I tak se občas stává, že se u kontejnerového stání objeví odpad, který tam nepatří. Přitom město nabízí i službu taxi odpad. Lidé si mohou nechat odvézt za 100 korun jeden kus velkoobjemového odpadu, což je nábytek, koberce, PVC lino a veškeré elektrospotřebiče.

Náklady na svoz a likvidaci komunálního odpadu v Chebu činí přibližně 35 milionů korun, výnos z poplatků pokryje asi 20 milionů korun. 

Přístavba s novým vchodem, polootevřené atrium a zbrusu nové učebny. Tak budou vypadat nové prostory Základní umělecké školy v Aši. Ta vzniká v prostorách Kulturního centra LaRitma nedaleko ašské radnice.
Zuška přijde na skoro čtyřicet milionů korun