„Většina návštěvníků, kteří do muzea chodí, jsou mimochebští,“ uvedl Tomáš Dostál, správce chebských historických objektů. „Moc nás těší, že přijíždějí fandové letectvíz celé republiky. Z Mladé Boleslavi přijel například pán, který mi vyprávěl, že muzeum chebského letiště je jeho jediným cílem ve městě. Přijel vlakem, během cesty z nádraží zmokl až na kost, přišel do muzea, prohlédl si expozici a zase odjel. Byli zde například lidé z vojenského historického letiště ve Kbelích – pobočky Vojenského historického ústavu, ruzyňského letiště a různých tematických zájmových spolků,“ podotkl s tím, že nouzi nemají ani o návštěvníkyz Německa. „Radost mámi z toho, že lidé na expozici reagují velmi pozitivně. Díky jednomu návštěvníkovi se navíc již brzy expozice rozroste o další, dosud nikde nepublikované, fotografie.

Muzeum se nachází v chebské Kamenné ulici a je otevřené od středy do neděle od 10 do 16 hodin. Expozice mapuje poslední dva roky první světové války a pak období první československé republiky. Jedním z lákadel je například část trupu letadla Hansa-Brandenburg C.I v životní velikosti nebo třeba velmi zdařilá replika leteckého kulometu Spandau. Na příchozí čeká i řada profesionálních modelů letadel, která se objevila na chebském letišti. Milovníky historie bude určitě zajímat i kompletní uniforma důstojníka československého letectva z roku 1937.

PAVEL LACI  se narodil v úterý 20. srpna v 8.18 hodin. Na svět přišel s váhou 2 590 gramů. Z malého Pavlíčka se těší doma v Plesné sestřičky Meliska s Kateřinou, maminka Kateřina a tatínek Pavel.
Miminka Chebského deníku