Dvěstě let starý římskokatolický kostel Čtrnácti svatých pomocníků v nouzi ve Třech Sekerách se dočkal nutné rekonstrukce střechy. Opravy začaly již zhruba před deseti lety.

Drobné opravy se financovaly prostředky ze sbírek a dobrovolných darů. „Kostel si ale zasloužil mnohem více, než jen tyto drobnosti,“ řekla Dagmar Strnadová, starostka obce Tři Sekery. „V zastupitelstvu jsme rozhodli, že budeme usilovat o bezúplatné nabytí kostela do vlastnictví obce, což se před zhruba třemi lety podařilo,“ dodala. Z těch drobných sbírek se podařilo opravit hodiny na věži kostela a vyměnit okapy, okapové svody a spodní části střechy. „V roce 2008 jsme zpracovali žádost o dotaci na celkovou rekonstrukci z fondů Evropské unie a protože naše projektová žádost byla šestá nejlepší, uspěli jsme. Celkové náklady se pohybují kolem sedmi a půl milionu korun.“

První etapa projektu byla ukončena 30. října 2009 a týkala se rekonstrukce střechy kostela a vnějších ploch. Práce druhé etapy, která vzápětí začala, obsahují výměny oken, úpravy vnitřních a vnějších omítek, nátěry, vnitřní osvětlení, signalizační zabezpečení, rekonstrukce vnitřních kamenných dlažeb a další práce.

„Realizace projektu bude dokončena v roce 2010,“ řekla Strnadová.