Do města navíc v polovině června přijede protidrogový vlak. „V současnosti jsou drogy mnohem dostupnější, než tomu bylo v minulosti. Je proto důležité o nebezpečnosti tohoto společenského jevu mluvit a učit se mu bránit,“ vysvětluje Roman Adler, velitel Městské policie Františkovy Lázně. „Snad si děti z tohoto pásma odnesou ponaučení, a pokud se dostanou do kontaktu s drogami, tak snad zvolí tu správnou cestu a drogy odmítnou,“ doplnil.

V květnu si tak už žáci 6. až 9. tříd vyzkoušeli simulační brýle na alkohol a drogy, které k tomu městské policii půjčila Národní protidrogová centrála. Školáci tak poznali, jak i při jednoduché činnosti reagují na různé podněty, když jsou jejich smysly „ovlivněny“. Policistka místního obvodního oddělení pak děti seznámila s trestněprávní odpovědností v souvislosti s užíváním drog a alkoholu, ale také s nimi diskutovala o následcích, které užívání drog zanechá jak na zdraví, tak i na osobnosti člověka.

Na žáky místní základní školy čeká ještě přednáška s filmem, který na nebezpečí užívání drog poukazuje. A celé preventivní pásmo uzavře protidrogový vlak – Revolution train. Ten bude na nádraží ve Františkových Lázních přistaven 19. června a zdarma se do něj podívají děti ze ZŠ Františkovy Lázně, ale i ze Skalné, Plesné, Lubů a Hazlova. Od 15:30 hodin bude vlak zpřístupněn veřejnosti, pro kterou činí vstupné 100 korun. Vagony jsou přestavěny do podoby multimediálních interaktivních sálů, v nichž se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci se díky možnostem interaktivních technologií aktivně stávají účastníky příběhu. Vybrané multimediální sekce představují v běžném životě špatně dostupné prostory: drogové doupě, vězení, policejní vyšetřovnu a automobilové havárie v důsledku zneužití drog. 

Ozdobný vstup do Komorní hůrky.
První metry štoly otevřou v září