O chebskou základní uměleckou školu je stále větší zájem. Některé zájemce musí prý dokonce odmítat. I proto začalo město Cheb uvažovat o jejím rozšíření. Jednou z možností také je, že se celá škola přesune do bývalého kulturního střediska.

Zřizovatelem Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha je město Cheb a v současné době ji navštěvuje přes 960 studentů.

„O přístavbě se začalo uvažovat právě proto, že je o školu zájem," vysvětloval chebský místostarosta Tomáš Linda. Stavba by přišla asi na 8,5 milionu korun. „Šlo by o nástavbu na bývalé kotelně ve vnitrobloku za objektem školy," popsal místostarosta. „Ve dvou nových podlažích by se nacházely zkušebny a učebny."

Jak ale místostarosta prozradil, pracuje se ještě s jednou verzí. Vedení města totiž stále diskutuje o využití místního dominikánského kláštera, který dřív sloužil jako městské kulturní středisko. Jednou z verzí tak je, že by se celá 'ZUŠka' mohla přesunout právě sem. Město ale nejdříve nechá zpracovat analýzu, která ukáže, zda je vůbec možné s objektem takto dál pracovat. Pokud se ukáže, že ano, mohla by být přístavba z plánů do příštího roku vyřazená a bylo by možné začít připravovat přesunutí školy. „Komplex se nachází v městské památkové rezervaci a zaslouží si pozornost. Objekt by vyžadoval rekonstrukci za desítky milionů korun," podotkl Linda a dodal, že by na akci chtěli získat dotaci. „Šlo by ale o projekt ve střednědobém výhledu."

V klášteře jsou zajímavé prostory nejen pro výuku, ale také pro koncertování.

„Pokud by se sem základní umělecká škola přesunula, bylo by to smysluplné dlouhodobé využití objektu," dodal chebský starosta Pavel Vanoušek.