Řeč je o prostranství u vyhlídky Egerwarte nad přehradou Skalka v Chebu. Ta v uplynulých měsících po několika letech prošla radikální proměnou, a dnes tak lidé v tomto území naleznou například bludiště a nové upravené cesty. Náklady na úpravu dosáhly více než šesti milionů korun. Největší proměnou prošel zejména prostor kolem bývalé plovárny.

„Úpravy se však nakonec realizovaly v podstatně menším rozsahu, než předpokládal původní projekt, na který se městu nepodařilo získat dotaci,“ vysvětlil mluvčí města Chebu Tomáš Ivanič.

„Osobně jsem ten původní projekt ještě jako opoziční zastupitel opakovaně kritizoval, a to pro značnou nákladnost a zbytečnost některých záměrů,“ vyjádřil se současný chebský starosta Antonín Jalovec.

Počítalo se totiž například i s nasvícením stromů nebo vybudováním domku pro správce.

„Nakonec byl zvolen rozumnější rozsah. Úpravy tak nakonec přišly na zhruba 6,6 milionu korun, zatímco podle původního projektu to mělo být kolem 30 milionů,“ vyčíslil starosta. V rámci úprav došlo například k dobudování sítě cest s mlatovým povrchem, zřízení jednoduchého můstku přes rokli a vyhlídky na přehradu, opravě vyhlídkového pavilonu Egerwarte a jeho okolí. „Tam byla položena kamenná dlažba a došlo také k výstavbě přírodního bludiště a altánu v areálu bývalé plovárny. Součástí úprav jsou také výsadby nové zeleně či vybudování veřejného osvětlení podél cest,“ dodal Ivanič.