Nové sociální zařízení, upravené pokoje, nově vybudovaná kuchyňka. To vše bylo součástí rekonstrukce zázemí záchranářů v Chebu. Konečně si mohou oddechnout, stavební práce skončily.

Oprava prostor, které se nachází v chebské nemocnici, trvala přes pět týdnů a Karlovarský kraj vyšla na 519 tisíc korun. Zázemí se změnilo už více než před rokem, kdy došlo k jeho zmenšení. Část prostorů byla totiž vyhrazena pro novou lékárnu.

A co vše se tedy změnilo?

„V prvním podzemním podlaží bylo zřízeno nové sociální zařízení a sprcha, došlo k úpravě služebního pokoje, zádveří a jednací a společenské haly," popisoval náměstek hejtmana Martin Havel. „Ve druhém nadzemním podlaží byla zřízena nová kuchyňka, koupelna pro ženy, byly upraveny služební pokoje a místnosti lékaře," doplnil.

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje má celkem jedenáct výjezdových základen. V chebském regionu jsou základny umístěné v Mariánských Lázních, v Chebu a v Aši. Na Sokolovsku mají záchranáři základnu v Kraslicích, v Sokolově a od roku 2008 pak také v Horním Slavkově. V karlovarském regionu se základny nachází v Ostrově, v Nejdku, ve Žluticích, v Toužimi a v Karlových Varech. A právě karlovarská záchranná služba zahájila na začátku tohoto měsíce ostrý provoz nového operačního střediska. Nové pracoviště je vybaveno nejmodernějšími technologiemi, které zkracují nejen čas od nahlášení případu do výjezdu posádky.