Tak trochu jiný nedělní oběd… tak zní motto už tradiční akce s názvem 'Rodina odvedle'. Ta se uskuteční už 18. listopadu po celé Evropě. Rodiny Čechů i cizinců z Chebska se stále mohou přihlásit.

„Během jednoho nedělního odpoledne se v sedmi různých evropských zemích sejdou stovky místních rodin a cizinců," prozradila koordinátorka pro Karlovarský kraj Anna Berkovcová. „Stejná akce se uskuteční také v České republice a na Chebsku. Bude to jedinečná příležitost setkat se se zajímavými lidmi, poznat jejich životní příběhy, dozvědět se více o jiné kultuře, zvycích a kuchyni," dodala s tím, že se stále rodiny z Chebska mohou přihlásit na telefonním čísle 737 117 345.

Také minulé ročníky 'Rodiny odvedle' se vcelku povedly.

Například mongolská rodina Ariunbolda Jargala z Aše si minule vyměnila kontakty s pořadatelskou rodinou a pozvala ji na oslavu svého lunárního roku, která se konala letos v únoru.
„Tato akce mě velice zaujala a přemýšlím, že bych se jí do budoucna zúčastnil," přiznal pětadvacetiletý Buy Quoc Vu. „Rád bych, aby Češi poznali naši kulturu z jiné stránky. Ne aby nás znali jen, jak postáváme u stánku," dodal.

Na druhou stranu Lukáš Šmíd z Chebu by k sobě cizince na oběd nepřijal. „Vůbec nevím, kdo by přišel a jak bych se měl chovat. Asi bych do toho nešel," dodal.