"Při mimořádné prohlídce byl zjištěn průsak vody do komorového nosníku, kde je voda zadržována a významně tak lávku zatěžuje," vysvětlila mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Kvůli odčerpání zateklé vody do komorní části lávky přes nádraží dojde v termínu od 29. srpna do 31. srpna k odstranění této závady.

„Vzhledem k nutnosti dalšího sledování možného průsaku a hromadění vody v komoře bude lávka pro veřejnost uzavřena do odvolání. Město jedná o další možnosti větší opravy, popřípadě její rekonstrukce," podotkla mluvčí.

Kdy přesně by se mohlo s nějakými opatřeními začít, není zatím jasné.

„Mostní prohlídku provedli odborní pracovníci, kteří v těchto dnech sepisují podrobnou zprávu. Tu město získá do konce příštího týdne a následně nato se budeme zabývat tím, jaké opatření na této lávce provedeme," sdělil chebský starosta Petr Navrátil. „V úvahu může přijít jak rekonstrukce celé lávky, tak její zbourání a sestavení nové. V tuto chvíli je však předčasné o konkrétním řešení hovořit," dodal.

O možnost dostat se na lávku tak přijdou i železniční nadšenci, kteří se do města chystají na Národní den železnice.

Přípravy na tuto kulturní akci jsou v tuto chvíli v plném proudu.

Na vstupech k lávce budou stát strážníci městské policie a budou pohyb po ní monitorovat a zamezovat tomu, aby se na ni někdo dostal. V tuto chvíli unese železniční lávka 250 kilogramů na metru čtverečním. Tato hodnota by se s návalem hostů několikanásobně zvýšila. Podle vedení města by zpřístupnění lávky vedlo k dalšímu poškození, protože se očekává příjezd až několika tisíc fanoušků železnice, jako tomu bylo i v jiných městech.