Ten pořádá chebská městská policie spolu s místním oddílem Okinawa karate a městem Cheb.

„Kurz se bude skládat z deseti lekcí o délce 1,5 hodiny a účast na něm bude opět zcela zdarma," uvedl Tomáš Ivanič z chebské radnice.

Zájemkyně o kurz musí splnit jen tři podmínky: být plnoleté, mít trvalý pobyt v Chebu a musí se přihlásit u velitele vnitřní služby městské policie Oldřicha Orsága do 13. dubna, a to e-mailem na adrese orsag@cheb.cz nebo telefonicky na čísle 354 440 448. Registrace je důležitá z organizačních důvodů, počet míst je totiž omezen.

„Lektorem kurzu bude opět Václav Šimek, který je prvním českým držitelem 6. danu v Ryusyokai Goju ryu karate a cvičí také naše strážníky. Účastnice se opět naučí jednoduché a zároveň velmi účinné techniky, jak vzdorovat i fyzicky silnějším útočníkům," doplnil Ivanič.

Ženy z Chebu mají šanci se naučit bránit již potřetí a kurz měl vždy obrovský úspěch. Celkem už jej absolvovala necelá stovka žen.

Cílem kurzů je ženám ukázat jednoduché a účinné techniky, díky kterým lze vzdorovat i fyzicky silnějším útočníkům v nebezpečných situacích, ve stresu a při fyzické únavě.

„Kurz zvládne absolvovat každá žena, není třeba mít žádné obavy ani pochybnosti. Před samotným zahájením kurzu zájemkyním nabízíme osobní setkání na informační schůzce. Zde mají ženy možnost prodiskutovat jakékoliv dotazy či obavy, nebo se domluvit na individuálních požadavcích," dodal Ivanič.

Bát se nemusí ani seniorky, jsou vítané.