Zapříčinil nehodu a ujel. Řeč je o neznámém řidiči bílého vozidla, který se v sobotu 2. ledna kolem 19.20 hodin vyřítil z vedlejší františkolázeňské ulice Družstevní na hlavní silnici I/21, která spojuje Cheb a Aš. Po hlavní ulici přijížděl řidič Štefan Seidl. Aby zabránil nehodě, strhl řízení a sám skončil v příkopu. Šofér druhého vozidla bez váhání dupl na plyn a odjel, policie nyní vyzývá všechny svědky, aby pomohli celou nehodu došetřit.

„Jel jsem z Chebu směrem na Aš, směřoval jsem do Skalné," uvedl řidič havarovaného vozu Štefan Seidl. „Najednou se z vedlejší ulice vyřítilo bílé malé auto a já, abych zabránil větší nehodě a zachránil tak protijedoucímu šoférovi život, jsem s transportérem a s nákladním přívěsem strhl řízení doleva a následně doprava, ale dostal jsem smyk a začal jsem se kutálet," popsal řidič průběh nehody.

Šofér z protijedoucího vozu se však vůbec nezajímal, zda Štefan Seidl není zraněný, chladnokrevně odjel z místa pryč. „Mrzí mě, že posádka toho druhého auta neprojevila žádný zájem nehodu řešit, když ji navíc způsobila," poznamenal zklamaně Seidl, kterého museli hasiči dokonce z auta vystříhat, protože narazil do informační dopravní značky.

„Mohu potvrdit, že v uvedený den a hodinu došlo na silnici I/21 ve Františkových Lázních k dopravní nehodě, kdy nezjištěný řidič nezjištěného bílého vozidla na křižovatce silnice I/21 se silnicí vedoucí k obci Žírovice nedal přednost v jízdě řidiči vozidla Volkswagen s nákladním přívěsem, který jel po silnici I/21 ve směru od Chebu na Aš," potvrdila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Řidič volkswagnu se snažil střetu vozidel zabránit, což se mu podařilo. Následně dostal však s vozidlem smyk a havaroval při pravém okraji komunikace. Při dopravní nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Řidič bílého vozidla z místa ujel," dodala mluvčí. Vzhledem k tomu, že během nehody kolem projelo několik dalších vozidel, žádají policisté případné svědky o bližší informace k nehodě. Všichni mohou zavolat na linku 158 anebo se obrátit na policejní služebnu.