Případ, který policisté v úterý zveřejnili, se stal v pondělí 15. ledna. Žena při procházce zakopla o kořen, upadla a zranila si nohu. Sama si proto zavolala na tísňovou linku, kde operátorům řekla, že nemůže chodit a neví, kde přesně je. Odhadovala však, že by měla být nedaleko železniční tratě, přibližně kilometr od Skalné. Na místo proto vyrazila policejní hlídka z Obvodního oddělení Plesná.

„Policisté se se zraněnou ženou spojili a ta jim podrobněji popsala místo, kde se nachází. Propátrali okolí a po několika minutách ji našli,“ sdělila Zuzana Týřová. „Vzhledem k tomu, že místo bylo v nepřístupném terénu, byla na místo vyžádána jednotka hasičů z Plesné a ze Skalné. Společně pak zraněnou ženu naložili na nosítka a přenesli ji do vozidla. Následně byla převezena do Skalné, kde již čekala zdravotnická záchranná služba, která ženu převezla k ošetření do nemocnice,“ dodala policejní mluvčí k případu.

Pro ty, kteří chodí venčit psy mimo město, platí podobná doporučení jako pro houbaře. Měli by chodit především do míst, která znají. Pokud jde člověk sám, měl by informovat někoho o tom, kam jde, kde se bude pohybovat a kdy přibližně plánuje návrat. A samozřejmou nezbytností je pochopitelně nabitý mobil.

Ilustrační foto.
Přifičí zima. Svetry ještě neuklízejte