Ten před časem naletěl stejně jako mnozí další takzvaným šmejdům na jedné z jejich ´předváděček´. Na rozdíl od jiných se ale nehodlal vzdát a chtěl bojovat za spravedlnost. Bohužel jeho snaha ztroskotává. Podvodníkům se zřejmě nic nestane. Škoda, kterou senior má, je ´pouhých´ 38 tisíc korun.

„Tomu, že dostanu peníze zpět, už nevěřím," řekl muž z Aše, který si nepřál uvést své jméno. „Chtěl jsem tedy, aby podvodníky potrestali alespoň podmínkou. Na policii mě ale čekala další ledová sprcha. Sdělili mi, že škoda, kterou jsem utrpěl, by musela být minimálně padesát tisíc korun."

Senior v loňském roce naletěl firmě RK consulting group, která se později přejmenovala na společnost De Luxe Home. „Nepořádali jsme tady žádnou předváděčku, chceme otevírat kamenný obchod," řekl jeden ze zástupců společnosti, který odmítl sdělit své jméno, při jedné z podobných akcí v Chebu. Pod touto záminkou se firma prezentovala v několika regionech republiky. Na dotaz, kolik kamenných obchodů už otevřela, zástupce firmy ´překvapivě´ odpověděl, že žádný.

„Nikdy předtím jsem nikomu takto nenaletěl," uvedl. „V tu chvíli jsme s manželkou měli zřejmě zatmění smyslů. Jsem přesvědčený, že prodejci opravdu prochází nějakým školením, jak lidi zblbnout. To, že jsme hlupáci, jsme pochopili až večer doma," uvedl s tím, že zboží vrátil hned druhý den na další z předváděček, která se v Aši konala. „Sdělili mi, že peníze už dali na účet a že nám je pošlou poštou. Samozřejmě na ně čekáme dodnes."

Pokud by se případ stal v letošním roce, měli by poškození mnohem více šancí, jak se domoci spravedlnosti. „Bohužel, my jsme byli oklamaní loni v říjnu. Jediné, co nám nyní zbývá, je najít ty, kteří také naletěli, spojit síly a podat hromadnou žalobu. Přiznávám, že pomalu ztrácím naději a někdy mám chuť to vzdát. Pak si ale s manželkou řekneme, že jim takovéto praktiky přece nesmí projít," dodal ašský důchodce.